Over Ilse

Ilse Lam-Dieters

Ik ben Xtatic Hoopdance begonnen toen iedereen weer zin kreeg in iets leuks.

Iedereen zat al een tijd binnen met weinig sociaal contact, beweging en feestjes werden niet gegeven. Ik kreeg zin om te dansen, spanning te ontladen, met anderen in contact te zijn, buiten te zijn en vrijheid te voelen. Al ruim tien jaar dans ik met hoepels en ik ervaar daarmee het gevoel van vroeger toen ik als kind ging buiten spelen. Samen met andere hoopers de trucs oefenen en je laten gaan in de dans is bevrijdend en haalt je uit je hoofd en in je lichaam. Daar word ik echt zo vrolijk van.

Ik ben altijd al een ondernemer geweest. Ik heb een achtergrond in het culturele & sociaal/ maatschappelijke werkveld en ik heb ook 5 jaar gewerkt als leerkracht. Daarnaast beoefen ik ruim 15 jaar yoga en meditatie. Op het pad van yoga en meditatie ben ik gefascineerd geraakt door wat het betekent om belichaamd te zijn. Zowel als leerkracht en als beoefenaar van yoga en meditatie ben ik veel te weten gekomen over hoe de staat van de ‘mind’ invloed heeft op het proces van leren en groeien. Onder hoela hoepers wordt er over de ‘hoopjourney’ gesproken. Persoonlijk ervaar ik een parallel tussen mijn hoopjourney en het pad van yoga en boeddhisme. Ik vind het fascinerend om zo veel verschillende motivaties te horen van verschillende deelnemers. Er zijn gewoon tal van redenen om bezig te zijn met hoopdance!

In mijn lessen nodig ik je uit om plezier te hebben, uit je hoofd te komen, een ‘growth mindset’ aan te nemen en spelende wijze je eigen flow te vinden. Dit alles aangepast aan jouw level, je motivatie, mogelijkheden en grenzen. Ik gebruik mijn sensitiviteit en ervaring als onderwijzer om je aan te moedigen te leren hoepelen op jouw niveau en om binnen jouw (fysieke) grenzen te blijven bewegen. Ik ben echter geen gecertificeerde (hoepel)dansdocent dus ik vraag van leerlingen om deel te nemen op eigen risico en verantwoordelijkheid.

%d bloggers liken dit: